Spušteni plafoni

Šta je spušteni plafon?

Spušteni plafon je u suštini sekundarni plafon koji visi ispod postojećeg (strukturnog plafona). Spušteni plafoni su postali standard prilikom izgradnje stambenih i komercijalnih objekata (posebno).

Spušteni plafoni - pogodnosti

Posebna pogodnost za spuštanje plafona na komercijalnim objektima je ta što sakriva sistem ventilacije i ostale sanitarne cevi i postiže se ogromna energetska efikasnost na nivou celog objekta. Popularno je i naknadno spuštanje plafona, pogotovo u starogradnji. Stanovi u zgradama koje su građene pre 60-ih godina prošlog veka imaju plafone od 3m i više.

Spuštanje plafona može doneti značajne benefite, pogotovo kod prostorija sa većom visinom:

U prostoriji sa spuštenim plafonima je značajno toplije,
Računi za struju i grejanje su niži,
Sprečava vlagu i buđ na plafonima,
Svetlija prostorija,
Energetski efikasna,
Bolja zvučna izolacija.


Spuštanje plafona, pored svih navedenioh benefita, je popularno i zbog toga što se veoma lako i brzo ugrađuje bez preterane buke i prašine.

Supšteni plafoni - ugradnja

Pre početka radova bitno je da se plafoni tačno i detaljno izmere, kao i da znate za koliko želite da spustite plafon. Pored ovog pravi se plan za osvetljenje i po tom planu se postavljaju gipsane ploče.

Nakon merenja i finalnog dogovora oko cene započinjemo radove. Za spuštanje plafona koristimo L i T profile koje se kače na zid i na koje se postavljaju gipsane ploče. Kao što smo gore naveli, treba voditi računa o poziciji sa osvetljenje ili grlu sijalice na spuštenom plafonu. Naš električar će sve planove sprovesti u delo radi boljeg i sigurnijeg osvetljenja na spuštenim plafonima.

Koliko traje ugradnja suštenih plafona?

Vreme trajanja radova zavise od obima posla, ali obično ne više od 5 dana.

Spušteni plafoni - cena

Cena spuštanja plafona zavisi od Vaših zahteva, visine na koju se spušta i vrste materijala. Postoje skuplje (kvalitetnije) i manje skuplje opcije.

Ako vam je potrebno spuštanje plafona ili planirate, ali Vam treba savet najbolje je da nas pozovete na 065 555 3553

Pozovite nas za konsultaciju!

Često postavljena pitanja

Spuštanje plafona nije uključeno u standradnu uslugu adaptacije stana i cena se obračunava posebno.

Uvek spremni da za Vas nađemo pravo rešenje