Završni radovi pojedinačne usluge

Pojedinačni završni radovi

MOLERSKI RADOVI

Pri izvođenju molerskih radova imamo veoma sistematičan pristup svakom projektu koji se sastoji iz više koraka. Ovakav pristup je naš način da osiguramo odlične rezultate i zadovoljne klijente.

U nastavku teksta koji sledi, opisan je opšti postupak izvođenja molerskih radova. Vaša situacija može se razlikovati u odnosu na Vaše potrebe.

• Zaštita prostora u kojem se izvode radovi
• Priprema površina za rad
• Gletovanje, šmirglanje
• Bojenje-krečenje
• Kontrola kvaliteta
• Čišćenje prostora

Pre svega, osnovno i veoma važno je da pre nego što počnemo sa izvođenjem radova zaštitimo i pripremimo prostor u kome će se izvoditi molerski radovi. Ukoliko okolnosti dozvoljavaju nameštaj se iznosi iz prostorije, u suprotnom se pomeraju tamo gde najmanje smetaju, obično na sredinu prostorije. Zatim pristupamo zaštiti podnih površina koje prekrivamo PVC folijom debljine do 15 mq koja se oblepljuje papirnom krep trakom. Nakon zaštite podnih površina, u slučaju da je nameštaj ostao u prostoriji pristupa se njegovoj zaštiti tankom PVC folijom koja se oblepljuje papirnom krep trakom. Kada ovako zaštitimo prostor on je spreman za sledeću fazu, a to je priprema zidnih i plafonskih površina.

Pošto smo uzeli primer da izvodimo kompletno uređenje zidova i plafona (molerski radovi) sledeći postupak je guljenje starih tapeta, naslaga boje ili gleta. Zatim sledi šlicovanje i bandažiranje pukotina, ispunjavanje većih rupa i pukotina materijalom na bazi gipsa. Ovaj postupak se ponavlja najmanje još jedanput. Kada se nanešeni materijal osuši, blago se prešpakla, a zatim pristupamo grundiranju površina. Grundiranje (stavljanje podloge) se radi da bi se glet masa što bolje vezala za površinu, a samim tim produžava mu se i vek trajanja. Sada smo spremni za sledeću fazu, gletovanje površina

Pod gletovanjem se podrazumeva ravnanje zidova i plafona, ručno ili mašinski glet masom. Dobro pripremljene i izgletovane površine mogu se bojiti više puta, što naravno zavisi i od izbora boje. Manje objekte i prostore u kojima se nalaze stvari gletujemo ručno, dok veće objekte koji su prazni izvodimo mašinski ili ručno u zavisnosti od potrebe i mogućnosti. Za gletovanje koristimo praškaste glet mase ili već zamešane glet mase renomiranih proizvođača koje su odmah spremne za upotrebu. U zavisnosti od završnog materijala koji će se upotrebiti na izgletovanu površinu, nanosimo od jedne do tri ruke gletovanja. Jedan nanos glet mase se radi kada se lepe tapete, dva nanosa kada je reč o klasičnom bojenju zidova (poludisperzija, disperzija..) i tri nanosa glet mase kada se koriste tankoslojne akrilne boje i dekorativni materijali koji zahtevaju približno idealnu površinu.

Nakon što se glet masa dobro osuši, pristupamo šmirglanju izgletovanih površina koje takođe zavisi od izbora materijala koji se nanosi. Što je završni materijal kvalitetniji i zahtevniji tako se i šmirglanje izvodi bolje i finije. Šmirglanje u većini slučajeva izvodimo mašinski, jer se može izvoditi u skoro svim objektima i procenat prašine je minimalan jer skoro svu prašinu usisivač prikuplja automatski.

U zavisnosti od kvaliteta izabrane boje za krečenje, javlja se i razlika u ceni prilikom izvođenja molerskih radova. Nama je važno da Vi kao naš korisnik znate koji kvalitet možete da očekuje od izabrane boje, jer na taj način možete da se odlučite koju boju da izaberete za određeni prostor.

Prvi korak u bojenju Vašeg prostora je dogovor sa nama koji kvalitet boje i nijanse boja želite da koristite. Mnogi klijenti misle da je kod ove odluke najbitnije koja im se nijansa boje dopada, ali to je prilično daleko od istine. Bojenje-krečenje zidova i plafona je relativno mala investicija, kojom možete da postignete zaista mnogo. Funkcija i orijentacija prostorije je presudna za odabir boje. Za početak se fokusirajte na efekat koji želite da postignete. Boje utiču na to kako ćemo se osećati u određenoj prostoriji, kao i na to koliko će prostor biti svetao. Bojom postižemo kontraste, naglašavamo prostornost i dajemo mu novu dimenziju.

Nakon završenih finalnih radova krečenja (bojenja) koji su detaljno iskontrolisani sa naše strane, a pre sklanjanja zaštite iz prostora (po potrebi) zajedno sa našim klijentima obilazimo lokaciju.

Po završetku radova, ukoliko se u objektu nalazio nameštaj, vratićemo ga na njegovu poziciju. Kompletan alat i materijal će biti uklonjeni iz objekta, a površine grubo očišćene. Nakon završetka naših molerskih radova, potrebno je uraditi samo osnovno čišćenje prostorija.

GIPSARSKI RADOVI

U gipsarske radove se ubrajaju:

– Spušteni plafoni
– Pregradni zidovi
– Obloge zidova

Najveća prednost ovakvog načina rada su velike mogućnosti koje imate na raspolaganju. Veoma brzo se postavljaju, lako se obrađuju I nema opterećenja na statiku objekta. Najčešće se ugrađuju da bi smanjili visinu prostorije, da bi se sakrila instalacija (cevi od vode, od radijatora..) , da bi se pregradila neka prostorija ili na kraju krajeva radi same estetike.

U same gipsane plafone I zidove se može staviti izolacija od mineralne vune čime može da se postignu sledeće prednosti:

– Smanjeni troškovi grejanja
– Bolja zvućna izolacija
– Smanjen nivo buke
– Pojačana zaštita od požara

KERAMIČARSKI RADOVI

Kod keramičarskih radova je vrlo važno da se uradi dobra priprema površine na koju se keramika postavlja. Bitno je površinu dobro očistiti I oprati a po potrebi naneti adekvatnu podlogu (prajmer).

U kupatilima, terasama, lođama, kuhinjama neophodno je uraditi hidroizolaciju.
Lepak pomoću kojega se lepi keramika može biti za unutrašnju I spoljašnju upotrebu a za lepljenje mermera, pločica preko pločica ili pločica preko gips-karton ploča koriste se posebni lepkovi.

Sto se tiče fugomala važno je da bude vodoodbojni čime se sprečava budj.
Nakon postavljanja keramike, bitno je dobro oprati pločice i fugne.

PARKETARSKI RADOVI

Poslednja faza u sređivanju prostora jesu parketarski radovi. Spadaju u grupu završnih radova adaptacije i renoviranja. Pored estetske funkcije, podovi imaju važnu funkcionalnu ulogu. Parket je najtraženija podna obloga koja se pokazala kao najbolje rešenje..

Usluga parketarski radovi obuhvata:
• postavljanje parketa;
• postavljanje laminata;
• hoblovanje parketa;
• lakiranje laminata.

Parket se danas može naći pored domova i u poslovnim objektima. Njegove prednosti u odnosu na ostale podne obloge:

• lako se održava;
• ima dobra izolaciona i mehanička svojstva;
• uklapa se sa ostalim elementima u prostoriji.

Često postavljena pitanja

U standardnu adaptaciju stanova spada: kompletno sređivanje kupatila, kompletna adaptacija kuhinje, zamena stolarije, krečenje…

Da, kompletna zamena vodovodnih cevi je uključena u našu standardnu ulugu adaptacije stana.

Da, zamena kompletne spoljašnje i unutrašnje stolarije je uključena u našu standardnu uslugu.

Jeste, cena sanitarija i pločica je uključena u cenu po m2. U ponudi je naznačeno do koje cene je uračunato.

U zavisnosti od kvadrature stana i vaših želja zavisiće i vreme radova. Što se tiče nas, odmah pristupamo radovima na dogovorenom poslu.

Vaše je samo da izaberete koje pločice i sanitarije želite, a mi idemo do salona, kupujemo i donosimo na adresu.

Da li je cena sanitarija i pločica uključena u ponudu za adaptaciju stana?
Jeste, cena sanitarija i pločica je uključena u cenu po m2. U ponudi je naznačeno do koje cene je uračunato.

Na sve radove u okviru adaptacije stana dajemo višegodišnju garanciju.

Prilikom standardne adaptacije ugrađujemo kvalitetnu PVC stolariju i medijapan vratima. Postoji mogućnost izbora materijala po želji.

Kompletna zamena parketa nije uključena u standradno renoviranje stana i naplaćuje se dodatno.

Da, prilikom adaptacije stana možemo ugraditi podno grejanje. Ta usluga nije uključena u standardno renoviranje stana.

Uvek spremni da za Vas nađemo pravo rešenje